Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@10:58:31 GMT

با کد بورسی سیمان بخرید

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۰۲۵۹

با کد بورسی سیمان بخرید

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران گفت: معاملات گواهی سپرده سیمان از روز یکشنبه ۹ آبان ماه با پذیرش ۱۰ انبار شرکت سیمانی در بورس کالا راه‌اندازی می‌شود.

 جواد فلاح با بیان این مطلب گفت: در گواهی سپرده کالایی افراد سیمان را با همان کد سهامداری و به صورت آنلاین می‌توانند خریداری کنند و هیچ تفاوتی با خرید سهام ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روش خریداران مبلغ کل سیمان را با احتساب مالیات بر ارزش افزوده و کارمزد معاملات به حساب کارگزاری واریز می‌کنند.

جواد فلاح ادامه داد: برای انجام معاملات گواهی سپرده سیمان، خرید از حداقل ۱۰ تن آغاز و تا ۱۰۰ تن ادامه می‌یابد. هر نماد امکان خرید بیشتر از ۱۰۰ تن را ندارد از این رو به کارگزاران اعلام کرده‌ایم که در سامانه‌های آنلاین معاملاتی زیرساخت‌هایی را ایجاد کنند که امکان خرید بالای ۱۰۰ تن فراهم نباشد.

وی تصریح کرد: فعلا و تا هفته پیش رو امکان خرید ۱۰ تن برای معامله گران بازار فیزیکی وجود دارد، اما از هفته‌های آتی امکان خرید ۱۰ تن برای اشخاص و شرکت‌ها در بازار فیزیکی از بین خواهد رفت و حداقل خرید در بازار فیزیکی به ۱۰۰ تن می‌رسد.

فلاح افزود: روز یکشنبه هفته آینده ساعت ۱۲:۴۵ تا ۱۳:۳۰ زمان پیش گشایش معاملات بوده و راس ساعت ۱۳:۳۰ حراج تک قیمتی برگزار می‌شود. به محض برگزاری حراج تک قیمتی، برندگان حراج باید برای تحویل کالا اقدام کنند.

به گفته فلاح کسانی که در این بازار خرید انجام داده‌اند باید بدانند که گواهی سپرده سیمان بازار ثانویه ندارد و مانند سایر گواهی سپرده‌های کالایی که معاملات در آن‌ها به صورت ناپیوسته انجام می‌گیرد، نیست و کسانی که خرید سیمان انجام داده‌اند حتما باید نسبت به تحویل از فروشنده و حمل سیمان اقدام کنند؛ مهلت دو هفته‌ای نیز برای تحویل در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: اگر دو هفته زمان در نظر گرفته شده تمام شود و خریدار نسبت به تحویل کالا اقدام نکرده باشد، بورس هیچ مسئولیتی درمورد تحویل آن کالا به خریدار ندارد و تضامین عرضه‌کننده را آزاد خواهد کرد. از طرف دیگر عرضه‌کننده به ازای هر روز تاخیر در تحویل کالا به خریدار نیم درصد قیمت سیمان براساس آخرین قیمت کشف شده سیمان بر روی تابلوی گواهی سپرده را به عنوان هزینه انبارداری از خریدار دریافت خواهد کرد؛ لذا کسانی که در این بازار سیمان خریداری می‌کنند باید نسبت به تحویل گرفتن آن از عرضه‌کننده اقدام کنند.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالان تصریح کرد: تحویل کالا نیز به این طریق است که آدرسی که سیمان باید به آن محل حمل شود و همینطور نماینده حمل یا شرکت باربری به کارگزار خریدار معرفی می‌شود و کارگزار خریدار به کارگزار فروشنده اعلام و کارگزار فروشنده هم به فروشنده اطلاع رسانی می‌کند. بعد از آن خریدار با استفاده از شماره تماس‌هایی که در اطلاعیه گشایش درج شده باید با فروشنده تماس حاصل کند و برای تحویل کالای مربوطه هماهنگی لازم را انجام دهد.

فلاح یادآور شد: سیمان در نظر گرفته شده از نوع تیپ ۲ و در بسته بندی‌های ۵۰ کیلوگرمی است.

وی ادامه داد: هر گواهی سپرده سیمان معادل یک کیلوگرم سیمان است درنتیجه هر فردی که تمایل به خرید دارد باید حداقل ۱۰ هزار گواهی معادل ۱۰ تن سیمان و حداکثر ۱۰۰ هزار گواهی معادل ۱۰۰ تن سیمان تیپ ۲ پاکتی سفارش خرید ثبت کند.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از استقبال از این ابزار چطور است؟ گفت: با توجه به اینکه جمعیت قابل توجهی در کشور کد سهامداری دارند لذا تسهیل خوبی در دسترسی به بازار سیمان ایجاد شده و افراد نیازی به دریافت کد بورس کالا و گذراندن فرآیند دریافت کد ندارند و قادرند سفارشات را با همان کد سهامدارای به صورت آنلاین انجام دهند در نتیجه پیش بینی می‌شود استقبال مطلوبی از این ابزار اتفاق بیافتد. اگرچه ممکن است اطلاع کلیه فعالان از این امکان خرید زمان‌بر باشد، اما خریداران خرد به راحتی قادر به خرید سیمان مورد نیازشان به صورت دست اول و مستقیم و بدون حضور واسطه هستند کما اینکه قیمت‌های بورس کالا در شرایط فعلی به مراتب مناسب‌تر از بازار است.

یادآور می‌شود، بورس کالای ایران در اطلاعیه‌ای از گشایش انبار‌ها و نماد‌های معاملاتی سیمان تیپ ۲ (کیسه ۵۰ کیلوگرمی) جهت انجام معاملات ناپیوسته گواهی سپرده سیمان به روش گشایش و با استفاده از سازوکار حراج تک قیمتی خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است از امروز سه شنبه ۴ آبان ماه انبار‌های سیمان تیپ ۲ شرکت‌های سیمان فارس، صوفیان، ارومیه، فارس نو، خاش، شاهرود، زنجان، خوزستان، غرب و دورود فعال شده و از روز یکشنبه هفته آینده ۹ آبان ماه نماد‌های معاملاتی آن‌ها گشایش یافته و آماده انجام معاملات است.

/خبرگزاری صدا و سیما

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: گواهی سپرده سیمان بازار فیزیکی امکان خرید تحویل کالا بورس کالا ۱۰۰ تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۰۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • قلک پورشه خالی شد
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • گلایه مددجویان بهزیستی از عدم تحویل کولر گازی
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا