Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@12:02:13 GMT

عبور از هفت خان برای گرفتن کد بورسی در دنیا

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۵۴۰۶

به گزارش بورس تابناک، علی سعیدی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تفاوت‌های سرمایه گذاری در ایران با سایر کشور‌ها اظهار کرد: عموم مردم در سایر کشورها، به راحتی کشور ما نمی‌توانند به فضای خرید سهم از بورس و بطور مستقیم وارد شوند. ممکن است یک کشور دوره‌های آموزشی برگزار کند و یا اینکه شرایطی را برای ورود به بورس برای مردم در نظر بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، در بعضی از کشور‌ها باید نمره اعتباری خاصی را داشته باشند و یا شغل و درآمد ویژه‌ای داشته باشند؛ بنابراین بورس‌های دنیا برای ورود سرمایه گذار حقیقی به صورت مستقیم شرایط ساده‌ای ندارند.

وی در رابطه با امکان دسترسی آنلاین مردم به معاملات بیان کرد: امکان خرید و فروش آنلاین برای مردم سایر کشور‌ها فراهم است، اما نکته مهم امکان گرفتن کد سهامداری است که شرایط خاص و پیچیده‌ای را نیاز دارد و افراد به سادگی نمی‌توانند کد بورسی دریافت کنند. همچنین در سایر کشور‌ها یک سهامدار انفرادی خرید و فروش نمی کند و این کار کمتر دیده می‌شود. بلکه از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری خرید و فروش می‌کنند.

آزادسازی سهام عدالت نیازمند زیرساخت‌های خاصی بود

سعیدی در رابطه با میزان مشارکت مردم برای سرمایه گذاری در بورس‌های دنیا اظهار کرد: میزان مشارکت مردم در سایر کشور‌ها نه مثل سال‌های قبل ما بسیار کم است و نه مثل حالا زیاد است. امسال ورود مردم همراه شد با آزادسازی بخشی از سهام عدالت که این موضوع هم به حضور مردمی دامن زد. واقعیت این است که سهم پر ریسک‌ترین و پیچیده ترین ابزار مالی است که حالا در اختیار مردم قرار گرفته است. زمانی که به تقریبا ۵۰ میلیون نفر سهام عدالت داده می¬شود و امکان دسترسی مستقیم به آن هم دیده می شود، به این معنی است که پذیرفته ایم ۵۰ میلیون نفر وارد بورس شوند. ضمناً مشمولین سهام عدالت عمدتاً افرادی هستند که اگر فضای فروش سهام برایشان ایجاد شود، تمایل دارند سهم خود را برای رفع نیاز‌های روزمره نقد کنند.

او ادامه داد: سهام هم یک ابزار ریسکی است و نگهداری آن به اطلاعات زیادی نیاز دارد که برای فهم پیچیدگی های آن، سال ها تجربه و دانش نیاز دارد. در عین حال اگر پذیرفته شد به مردم سهام عدالت داده شود و بطور مستقیم هم به آن دسترسی داشته باشند، پذیرفته شده عموم مردم به بورس بیایند، پس هر که در این تصمیم گیری نقش داشته، عملاً دعوت کننده عموم مردم به بورس بوده است.

وی ادامه داد: مسئله سهام عدالت زمانی پیچیده ‌تر شد که امسال اعلام کردند مردم می توانند ۳۰ درصد از سهام را به طور مستقیم مدیریت کنند. بعد از آن هم نوبت به عرضه خرد این سهام رسید که بدیهی است بر بورس اثر می گذارد.

آیا کمبود ابزار‌های سرمایه گذاری مشکل زاست؟

این کارشناس بازار سرمایه درباره تفاوت ابزار‌های مورد استفاده با سایر کشور‌ها بیان کرد: ابزار‌های سایر کشور‌ها شامل سهام، اوراق قرضه و اوراق مشتقه است. مشکل این است که به عنوان مثال قرارداد اختیار معامله و قرارداد آتی وجود دارد اما با توجه به اینکه این معاملات بسیار پیچیده و پرریسک است، هنوز بین نخبگان و نهاد‌های مالی فراگیر نشده است. در کشور‌های پیشرفته از نظر بازار مالی، معاملات سهام و ابزار‌های مشتقه و همچنین اوراق قرضه توسط مدیران سرمایه گذاری و از طریق صندوق های سرمایه گذاری انجام می شود. فرآیند کار این صندوق ها، نظارت بر آن ها و انتخاب آنها توسط صاحبان سرمایه، برای جلوگیری از بروز تضاد منافع، تابع رویه ها و مقررات خاص است. بازار سرمایه ما به یک سری مقررات محدود کننده نیاز دارد که نبود آن به منافع مردم آسیب می‌زند.

سعیدی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود در بازار‌های مالی دنیا اگر پیش بینی کاهش قیمت ها باشد، از آن هم می توان سود کرد، گفت: فرض کنید قیمت ۲۰۰ تومان است و شما پیش بینی می‌کنید که قیمت به ۱۵۰ کاهش پیدا می کند. در این حالت شما سهام را از من قرض می‌گیرید و در بازار به قیمت ۲۰۰ می‌فروشید. شما به دلیل اینکه سهام را از من قرض گرفته اید پس باید به من برگردانید. اگر پیش بینی شما درست محقق شود و قیمت به ۱۵۰ برسد، شما همان سهم را به قیمت ۱۵۰ می‌خرید و به من بر می‌گردانید و  ۵۰ تومان سود می‌کنید که به این فروش استقراضی گفته می شود. همچنین،قرارداد‌های اختیار معامله و آتی نیز همین جایگاه را دارند، اما مردم وارد این معاملات نمی‌شوند.

وی ادامه داد: واقعیت این است که حضور گسترده مردم نهاد‌های ناظر را به حمایت بیشتر از سرمایه گذاران وادار می کند. ریسکی که نهاد‌های ناظر از آن نگران هستند، افزایش بی رویه قیمت هاست. در عین حال آگاهی افزایی و ارتقاء سواد مالی به مردم کمک می کند که نه تنها در بورس دچار اشتباه نشوند بلکه در مؤسسات اعتباری و امثال آن نیز آسیب نبینند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی کد بورسی بازار سرمایه معاملات بورس آزادسازی سهام عدالت اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی سرمایه گذاری سایر کشور ها سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۵۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن

معروف است که هند کشوری است که به راحتی می توان به آن دل باخت و سخت می توان آن را فراموش کرد: رقص، غذاها و هر چیز کوچکی در هند فریبنده است. آن هایی که حتی یک بار این کشور را دیده اند، دل شان می خواهد که دوباره به آنجا بازگردند.

همه ی این ها به این خاطر است که رسوم و سنت ها و زندگی روزمره ی مردم هند برای گردشگران به قدری شگفت انگیز است که سخت می توان در برابر میل به بیشتر دانستن درباره ی این کشور مقاومت کرد.

به گزارش روزیاتو، با چند حقیقت خواندنی درباره ی کشور هند همراه باشید.

۱- چرا نوزادان خط چشم دارند؟

اگر در هند با یک نوزاد مواجه شوید، به احتمال زیاد نوعی خط چشم به نام سرمه دور چشمانش خواهد داشت. سرمه یک آرایش چشم باستانی است که از دوده درست می شود.

این خط چشم معمولاً روی پلک پایینی نوزاد کشیده می شود. به عقیده ی هندی ها این خط چشم از کودک در برابر شیطان محافظت می کند. برخی هم معتقدند سرمه برای بینایی نوزاد مفید است. با این حال، تاکنون هیچ پژوهش علمی آن را اثبات نکرده است.

۲- رقص یک سبک زندگی است

هندی ها شیفته ی رقص اند. جدا از رقص های معروف بالیوودی، ۸ نوع رقص کلاسیک هم در هند وجود دارد. حسی که رقص های هندی انتقال می دهند با هیچ رقص دیگری در دنیا قابل قیاس نیست و تنها با نگاه کردن به آن ها میل شدیدی به همراهی فوری با آن رقص در شما شکل می گیرد.

۳- حرکات دست ابزاری برای برقراری ارتباط هستند

هندی ها حرکات دست و حالت های چهره ی پرشوری هم دارند. این حرکات به هندی ها کمک می کنند احساسات خود را به شکل عمیق تر و برجسته تری بروز دهند. شاید علت تنوع این حرکات، رقص های کلاسیک و یوگای هندی باشند که در آن ها از حرکات دست استفاده می شود.

۴- یکی از بزرگ ترین صنعت های فیلمسازی دنیا را دارد

بالیوود یکی از بزرگ ترین مراکز فیلمسازی دنیا است. فیلم های تولیدی آن اغلب ترکیبی از ژانرهای تریلر، اکشن، عاشقانه و غیره هستند. شاید به همین دلیل باشد که هنگام تماشای آن ها احساسات مختلفی را تجربه می کنیم.

۵- تندترین چای دنیا را دارد

چای ماسالا که در زبان هندی به معنای «ادویه» است، در هند از محبوبیت زیادی برخوردار است. این چای تقریباً در هر گوشه و کناری از این کشور به فروش می رسد. این چای در دنیا نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

چای ماسالا همان چای سیاه است که به آن مقدار شیر و ادویه اضافه می شود. این چای را برای تقویت دستگاه ایمنی، کاهش التهاب و افزایش انرژی مفید می دانند.

۶- برزگ ترین بشقاب غذای دنیا را دارد

تالی (Thali) که در زبان هندی به معنای «بشقاب» است، یک بشقاب فلزی است که در آن ۶ طعم مختلف سرو می شود: شر، شیرین، تند، تلخ، ترش و گس. به عقیده ی هندی ها، غذای کامل، ترکیب متعادلی از این ۶ طعم است.

رستوران های هندی بسیاری از اوقات بیشتر از ۲۰ غذای مختلف در این بشقاب سرو می کنند. به علاوه، همه ی بخش های بشقاب تالی را می توان مجدداً پُر کرد و اگر کماکان احساس گرسنگی می کردید می توانید غذای بیشتری درخواست کنید.

۷- از ظروف چینی استفاده نمی کنند

به جای ظروف چینی و شیشه ای که در بیشتر کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب خانواده های هندی از ظروف استیل استفاده می کنند. نظریات مختلفی در توضیح این پدیده مطرح شده است. برخی می گویند ظروف استیل کاربردی ترند چون مانند ظروف شیشه ای و چینی نمی شکنند، لب پر نمی شوند یا ترک بر نمی دارند و ظاهر آن ها برای مدت طولانی ای خوب باقی می ماند.

برخی هم می گویند که ظروف لعاب دار غیرپاکیزه دانسته می شوند چون در حقیقت از گل درست می شوند. دلیل آن هر چه که باشد، به ندرت می توان ظرفی از جنسی جز استیل در خانه های هندی پیدا کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟